You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1573828599201252987142.png

Miért használjunk téli gumit?

A téligumi több szempontból is eltér a nyárigumitól, íme a legfőbb különbségek, amiért érdemes az évszaknak megfelelő abroncsot választani:

Mintázat

A téli abroncsok futómintázata a nyári gumiénál mélyebb, és több lamellát tartalmaz a megfelelő tapadás elérése érdekében. Mély mintaárkaik nedves időben a felgyülemlett csapadékot könnyen el tudják vezetni.

Összetétel

Nemcsak a gumi mintázata, hanem lamellázottsága más: jelentős különbség van a gumi összetételében is, ugyanis a téli gumiabroncs nagy mennyiségben tartalmaz szilika-adalékot. Ez az adalék teszi lehetővé, hogy a gumi hidegben is lágy maradjon, és télen is megőrizze a jó tapadási tulajdonságát.

Stabilitás

Fontos, hogy mind a négy kerékre felszereljük a téli gumit, hiszen csak így biztosítható az autó megfelelő stabilitása. Ha az autót csak két téli gumival szereljük fel, a menetbiztonság jelentősen csökkenhet, és fékezésnél könnyen irányíthatatlanná válhat az autó!

Hőmérséklet

Az aszfalt hőmérséklete nagyban befolyásolja a gumiabroncsok teljesítőképességét. A biztonságos vezetés érdekében a szakértők nyomatékosan javasolják a téli gumik használatát, ha a hőmérséklet 7°C alá esik.

Kevesen tudják, de amikor a külső hőmérséklet 7°C alá süllyed, a nyári gumi sokkal nehezebben éri el a megfelelő tapadáshoz szükséges hőmérsékletet, és merevebbé, ridegebbé válik. Ez a merevség a tapadásban, irányíthatóságban és az úttartásban egyaránt megmutatkozik, és ami talán a legfontosabb, hogy hátrányosan befolyásolja a féktávolságot is. Azonos sebességnél mérve a télen nyári gumival közlekedő autó féktávolsága több méterrel is megnövekedhet.

Váltson időben téli gumiabroncsra! Nézzen szét webáruházunkban, és találja meg az Önnek legmegfelelőbb téli gumit!

2018.10.12.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Téli Gumipont

+36 30 505 8413