You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1559311489794872912578.png
Tuti tippek téli gumit vásárlóknak!
Tuti-tippek-teli-gumit-vasarloknak

Még pedig az online vásárlóknak, hiszen manapság ez nemcsak rendkívül kényelmes, hanem gyakran olcsóbb is, mintha személyesen keresnénk fel a boltot. Azonban nem árt, ha figyelembe veszünk néhány fontos dolgot online rendelés előtt, íme néhány jó tanács, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk a webshopban vásárolt téli gumival!

Bővebben
Nem érdemes halogatni a téli gumi vásárlást!
Nem-erdemes-halogatni-a-teli-gumi-vasarlast-

Az utóbbi években tapasztalható kiszámíthatatlan időjárás az olyan, majdhogynem kőbe vésett szabályokat is felborítja, mint a téli gumi vásárlásának időpontja. A 7°C fok alá esett hőmérséklet akár egyik napról a másikra is előfordulhat, és ilyenkor mindenki egyszerre rohamozza meg a szervizeket és gumisokat. Készüljön fel időben, vásárolja meg téli gumiját még a tömegek előtt!

Bővebben
A világelső Goodyear Eagle F1 SuperSport gumiabroncs
A-vilagelso-Goodyear-Eagle-F1-SuperSport-gumiabroncs

A Goodyear új Eagle F1 SuperSport gumiabroncsa végzett az első helyen a TyreReviews világelső ultra-ultra nagyteljesítményű (UUHP) gumitesztjén. A vezető online gumitesztelő portál Texasban, a Continental Uvalde tesztpályáján, egy BMW M2-es autóval, 8 különböző márkájú abroncson; többek között Continental és Michelin gumikon végezte el UUHP tesztjét.

Bővebben
Új ABS-generáció a Continentalnál
Uj-ABS-generacio-a-Continentalnal

A Continental a biztonság, irányíthatóság és optimális fékteljesítmény elvárásai mentén fejlesztette ki a harmadik generációs ABS-t (ABS3), mely tudásának legjava abban rejlik, hogy az eltérő tapadású útfelületeken is megállja a helyét. A fejlesztés újabb lépést jelent a vállalat Vision Zero koncepciójában megfogalmazott célkitűzés felé, vagyis, hogy 2025-re csökkentse a halálos közúti balesetek számát.

Bővebben
Erőteljesen bővül a magyar gumiabroncs piac
Eroteljesen-bovul-a-magyar-gumiabroncs-piac-

2018 egyértelműen a magyar gumiabroncs piac éve volt, hiszen a Magyar Gumiabroncs Szövetség nyilvánosságra hozott adatai szerint minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumiabroncsot értékesítettek Magyarországon a gyártói képviseletek a gumiabroncs nagy- és kiskereskedőknek, ami 9,7%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Bővebben
Téli vagy négy évszakos gumiabroncs?
Teli-vagy-negy-evszakos-gumiabroncs

A lényeg a minősítés! Az időjárás, az útviszonyok, és a vezetési stílus különböző abroncs használatát indokolhatja, azonban az abroncs téli minősítését mindig vegyük figyelembe! Az, hogy végül új generációs egész éves abroncsot, vagy téli abroncsot vásárolunk, a gyártók szerint elsősorban attól függ, hogy döntően milyen körülmények közt autózik valaki télen.

Bővebben
Ismerd meg a GT Radial gumiabroncs gyártót!
Ismerd-meg-a-GT-Radial-gumiabroncs-gyartot

Elérkeztünk a legjobb téli gumiabroncs gyártókat bemutató cikksorozatunkat végéhez, utolsó versenyzőnk pedig nem más, mint a GT Radial! Amellett, hogy a világ kilencedik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata, a legmodernebb eljárással készült abroncsait immár több mint 100 országban sikeresen forgalmazzák!

Bővebben
Még több tipp a biztonságos vezetésért!
Meg-tobb-tipp-a-biztonsagos-vezetesert

Előző cikkünkben már bemutattunk pár hasznos tippet, amelyek betartásával biztonságosan vezethetünk a zord, téli időjárásban is, most pedig rárakunk még egy lapáttal, biztos, ami biztos! Ha esik, ha fúj, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat, hogy továbbra is biztonságban tudhassuk magunkat és gépjárművünket egyaránt!

Bővebben
Fórumán mutatta be a Hankook a jövő abroncsait!
Foruman-mutatta-be-a-Hankook-a-jovo-abroncsait

A 2018-as, „Design Insight Forum” nevezetű rendezvényen többek között a mobilitás és a gumiabroncs ipar jövőjével kapcsolatos témákat vitatták meg. Itt mutatták be a „2018 Design Innovation” díjnyertes munkáit is, melyek az autóvezetés 2035-ben várható jövőjét vetítették előre. Lássuk az innovációs gumiabroncsokat!

Bővebben
Ismerd meg a Nokiant!
Ismerd-meg-a-Nokiant

Folytatva a legjobb téli gumiabroncs gyártókat bemutató cikksorozatunkat, elérkeztünk a következő nagyágyúhoz, a Nokianhoz! Ismerd meg a finn óriást, és hogy hogyan vált az egyik legnagyobb téli gumi gyártóvá!

Bővebben
3+1 tipp a biztonságos téli vezetésért!
31-tipp-a-biztonsagos-teli-vezetesert

Általánosságban elmondható, hogy a leesett hó mennyiségével arányosan nő a balesetek, főként a koccanásos balesetek száma is, emiatt a téli vezetés, főként havas, jeges úton fokozott figyelmet igényel. Összeszedtünk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni és szem előtt tartani, hogy biztonságosan vezethessünk télen is!

Bővebben
Mindent a profilmélységről! II. rész
Mindent-a-profilmelysegrol-II-resz

Cikkünk első részében volt szó kopás-indikátorról, profilmélységgel kapcsolatos jogszabályokról és teszthatárokról, most pedig részletesen bemutatjuk a gumiabroncs kopásának típusait!

Bővebben
Ismerje meg a legjobb téli gumi gyártókat!
Ismerje-meg-a-legjobb-teli-gumi-gyartokat-

Folytatjuk a sort, következő gyártónk a Goodyear! Egy korábban indított cikksorozatunk alapján, amely a világ legnagyobb gumiabroncs gyártóit vette sorra, most kimondottan a téli időszakra fókuszálva, hónapról hónapra bemutatjuk a legkiemelkedőbb téligumi gyártókat!

Bővebben
Lássuk a F1 gumiabroncs tesztjét!
Lassuk-a-F1-gumiabroncs-tesztjet

Abu Dhabiban lezajlott a Forma-1 gumitesztje is, ami számos versenyző számára egy új fejezet kezdetét jelenti az F1-ben. Videós összefoglalóban megtekinthető a teszt!

Bővebben
Új téli gumiabroncs a Nokiantól!
Uj-teli-gumiabroncs-a-Nokiantol

Az új Nokian WR SUV 4 téli gumiabroncs biztonságos és megbízható választás a sport, haszonjármű és crossover modellekhez. Az aramiddal megerősített oldalfalak robusztus és tartós szerkezetet alkotnak, amely biztosítja, hogy a gumiabroncs stabil legyen és ellenálljon minden ütközésnek és vágásnak, amely autózáskor felmerülhet.

Bővebben
Mindent a profilmélységről! I. rész
Mindent-a-profilmelysegrol-I-resz

A gumiabroncsok profilmélységét illetően legalább annyi tévhit kering a köztudatban, mint amennyi használatuk kapcsán. Ennek hátterében az áll, hogy a szakemberek szerint javasolt profilmélység és a törvény által előírt érték eltérnek egymástól. Hogy mi az igazság a tévhitek mögött és mire kell figyelni, most alaposan körbejárjuk!

Bővebben
Új típusú téli gumiabroncsot dobott piacra az Apollo
Uj-tipusu-teli-gumiabroncsot-dobott-piacra-az-Apollo

A piac folyamatos igényeire válaszul az Apollo Tyres egy vadonatúj téli gumiabronccsal jelentkezett. Az Aspire XP Winter megjelenésével a téli választék 60 különféle típusra bővül, ami optimális lefedettséget biztosít a legnépszerűbb abroncsméretekhez.

Bővebben
5 gyors tipp a gumiabroncsok helyes tárolásához!
5-gyors-tipp-a-gumiabroncsok-helyes-tarolasahoz

Valószínűleg már Önnél is megtörtént a nyári gumiabroncsok leszerelése, és felkerültek járművére a téli gumik. Itt azonban még nem ért véget a művelet, ugyanis a leszerelt gumiabroncsokat megfelelő módon el kell tárolni, a következő használatig. Ahhoz, hogy megóvja gumiabroncsai állapotát, mutatunk pár tippet a helyes tárolásra vonatkozóan!

Bővebben
Ismerje meg a legjobb téli gumiabroncs gyártókat!
Ismerje-meg-a-legjobb-teli-gumiabroncs-gyartokat-

Korábban indított cikksorozatunk alapján, amely a világ legnagyobb gumiabroncs gyártóit vette sorra, most kimondottan a téli időszakra fókuszálva, hónapról hónapra bemutatjuk a legkiemelkedőbb téligumi gyártókat! A sort a Dunlop indítja!

Bővebben
Megérkezett a német Off Road magazin téli gumitesztje is
Megerkezett-a-nemet-Off-Road-magazin-teli-gumitesztje-is

A teszt során fontos kérdés volt, hogy egy átlagos európai autótulajdonos számára milyen biztonságot tudnak nyújtani a vizsgált abroncsok havas, jeges, nedves és száraz útfelületeken egyaránt.

Bővebben
Kötelező téli gumi? Hol és mikortól?
Kotelezo-teli-gumi-Hol-es-mikortol

Hazánkban egyelőre még nem vezették be a téligumi kötelező használatát, ám ha téli vakáció, síelés, vagy munka szólít minket külföldre, mindenképpen tisztában kell lennünk az adott ország téli közlekedési sajátosságaival! Bizony jó néhány országban kötelező a téli abroncs időszakos használata, általában már november 1-jétől!

Bővebben
Kisokos téli gumikhoz
Kisokos-teli-gumikhoz

Téli gumi vásárlásnál feltétlenül vegyük figyelembe a téli gumi oldalán feltüntetett indexeket, és ne vegyünk gyengébb teljesítményűt! Vannak dolgok, melyeken nem érdemes spórolni, és ez fokozottan igaz a téli gumi esetében, amikor a biztonságunkról, és a biztonságos vezetésről van szó. Lássuk, mit jelentenek a számok!

Bővebben
Mire figyeljünk téli gumiabroncs vásárlásánál?
Mire-figyeljunk-teli-gumiabroncs-vasarlasanal-

Lassan, de biztosan eljön a téli gumiabroncsok cseréje. A reggeli és esti órákban már egyre jobban csökken a hőmérséklet, ami a felkészült gépkocsi tulajdonosoknak egyet jelent a nyári gumiabroncsok cseréjével. Ha még most áll a megfelelő téli gumiabroncs beszerzése előtt, mindenképpen olvassa el cikkünket, mert összeszedtünk néhány fontos tényezőt, amire érdemes odafigyelni a vásárlás során!

Bővebben
Miért használjunk téli gumit?
Miert-hasznaljunk-teli-gumit

Tél és nyár között óriási különbségek vannak - a gumiabroncsok szempontjából is. Egymástól nagyon különböző időjárási és útviszonyok között kell helytállniuk az év folyamán. Télen nem csak a hőmérséklet csökkenésével kell megküzdenie gumiabroncsainknak, hanem a különböző állagú csapadékokkal is, hiszen havas vagy ónos eső, esetleg havazás idején a nyári gumiabroncsok képtelenek megfelelő tapadást nyújtani.

Bővebben
Top téli gumiabroncs márkák: itt az ADAC téligumi tesztje!
Top-teli-gumiabroncs-markak-itt-az-ADAC-teligumi-tesztje

A télhez közeledve sokakban merül fel a kérdés, hogy mégis milyen gumiabroncsot válasszon. Számtalan gyártó és mintázat található a kereskedőknél, de valljuk be, sokszor nehezen lehet kiigazodni a kínálaton. Ezen hívatottak segíteni az évről évre megjelenő gumiabroncs tesztek is, amelyek közül az egyik leghíresebb téligumi-teszt már le is zajlott, nézzük az eredményeket!

Bővebben
Így kezelje a vezetés közbeni stresszt!
Igy-kezelje-a-vezetes-kozbeni-stresszt-

Véget ért a nyár, bizonyára már Ön is tapasztalta, hogy az iskolakezdéssel visszatér a megnövekedett forgalom is, jönnek a dugók, a lassabb haladás miatt pedig az autósok többsége feszültté és ingerültté válik. Azonban nem kell feltétlenül így lennie, mutatunk néhány tippet, amivel levezethetjük vagy megelőzhetjük a vezetés közbeni stresszt!

Bővebben
Ön milyen sofőr? Lássuk, hogyan fogja a kormányt!
On-milyen-sofor-Lassuk-hogyan--fogja-a-kormanyt

A következő teszt a vezetési, pontosabban a volánfogási stílusunkból igyekszik megállapítani azt, hogy milyen a személyiségünk. Az ábrán 8 kormányfogás látható, válassza ki, hogy Ön miként szokta tartani a volánt, majd olvassa el a hozzá tartozó leírást!

Bővebben
Ismerd meg a legnagyobbakat! Bemutatkozik: a Continental
Ismerd-meg-a-legnagyobbakat-Bemutatkozik-a-Continental

Új cikksorozatunkban minden hónapban bemutatunk egy-egy kiemelkedő gumiabroncs gyártót a nagyközönségnek, hogy a hétköznapi ember is mögé láthasson, mit takar egy világmárka neve!

Bővebben
Abroncscímke kisokos: mi mit jelent?
Abroncscimke-kisokos-mi-mit-jelent

Mielőtt abroncsvásárlásra adjuk a fejünket, érdemes felkészülten nekivágni keresésnek, a választást pedig nagyban megtudja könnyíteni, ha értelmezni is tudjuk az abroncsokon feltüntetett címkéket és számokat.

Bővebben
EGYEDÜL ÁLLÓ ContiSafe3TM PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁSI CSOMAG!
EGYEDUL-ALLO-ContiSafe3TM--PREMIUM--SZOLGALTATASI-CSOMAG

A ContiSafe3TM egy új, Magyarországon egyedül álló szolgáltatási csomag, amely magába foglalja a Defektgaranciát, Assistance szolgáltatást valamint a Balesetbiztosítást 2 éven keresztül!

Bővebben
NOKIAN gumival döntötték meg a gyorsasági rekordot!
NOKIAN-gumival-dontottek-meg-a-gyorsasagi-rekordot

19 év után 5 km/h -val döntötték meg a két keréken lévő sebesség rekordot.

Bővebben
A DOT SZÁMRÓL
A-DOT-SZAMROL

Amit a DOT számról tudni érdemes!

Bővebben
Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Téli Gumipont

+36 30 505 8413