You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1559311347704348281491.png

Mire figyeljünk téli gumiabroncs vásárlásánál?

1. Sebesség- és terhelési (súly) index

Autósként fontos tisztában lenni azzal, hogy a megfelelő sebesség- és terhelési index ismerete igen nagy jelentőséggel bír a biztonság érdekében. Nem érdemes a szükségesnél gyengébb teljesítményű mellett letenni a voksot, hiszen ezzel a biztonságos közlekedést és az időtálló minőséget kockáztathatjuk.

2. Szavatossági idő

Ha nincs is használatban a gumi, attól még folyamatosan veszít minőségéből. Minden gumi oldalán megtalálható a DOT szám, ami jelöli hét és év szerint, hogy mikor gyártották az adott abroncsot. Fontos, hogy ne vásároljunk olyan gumit, amely három évnél idősebb!

Tipp: A gyártók azt javasolják, hogy tíz éve gyártott gumikkal már ne szereltessük fel a járművet, hiszen ez a kritikus szavatossági idő, mely után már a gumi elöregedésével kell számolni. Megváltoznak az anyagösszetétel jellemzői és ez biztosan befolyásolja a teljesítményt.

3. Tájékozódjunk a szakértőktől is

Gyakori, hogy sokan tanácstalanul állnak a rendkívül széles piaci választék előtt. Természetes, hogy legtöbben takarékoskodni szeretnénk, de a legolcsóbb márkák ritkán váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Az ADAC téli gumi tesztjei remek választásnak bizonyulnak mindazok részéről, akik szeretnének tájékozódni az egyes márkák előnyeit és hátrányait illetően.

Előző cikkünkben bemutattuk az idei év teszteredményeit, tekintse meg az év legjobb téli gumijait!

2018.10.19.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Téli Gumipont

+36 30 505 8413