You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1559311445577526810579.png

Új ABS-generáció a Continentalnál

A Continental a biztonság, irányíthatóság és optimális fékteljesítmény elvárásai mentén fejlesztette ki a harmadik generációs ABS-t (ABS3), mely tudásának legjava abban rejlik, hogy az eltérő tapadású útfelületeken is megállja a helyét. A fejlesztés újabb lépést jelent a vállalat Vision Zero koncepciójában megfogalmazott célkitűzés felé, vagyis, hogy 2025-re csökkentse a halálos közúti balesetek számát.

Az új ABS-generáció a változó útviszonyokhoz igazodva még gyorsabb és pontosabb a féknyomás-vezérléssel rendelkezik, ennek köszönhetően a jármű irányíthatósága jelentősen javul hirtelen fékezés esetén. Az optimális fékteljesítmény pedig még nehéz körülmények között – például havas, kavicsos, falevelekkel borított úton – is garantált. Az ABS-nek ennek érdekében eltérő fékerőt kell alkalmaznia a bal és jobb oldali kerekeknél, hogy a maximális lassulás a jármű stabilitásának kockáztatása nélkül valósulhasson meg.

Az ABS3 az előző generációnál is gyorsabban képes reagálni, ha hirtelen változás következik be a tapadásban. Ilyen lehet például, amikor a sofőr csúszós úton kezd fékezni, de nagyobb tapadással bíró aszfalton fejezi be.

A legtöbb autógyártó ma már nem csak az ABS-t, hanem az elektronikus menetstabilizáló rendszert (ESC) is szériafelszereltségként kínálja, és ezeket az egyik legfontosabb fejlesztéseknek tekintik a biztonságosabb vezetés felé haladó úton. Az ABS feladata, hogy a kerekek blokkolása esetén néhány ezredmásodperc alatt kiiktassa a fékezésből eredő megcsúszást, míg az ESC pedig a jármű kipördülésének megakadályozásáért felel. A két rendszer tökéletesen kiegészíti egymást a maximális biztonság és az optimális menetstabilitás érdekében.

2019.09.06.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Téli Gumipont

+36 30 505 8413