You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1474547152622849910520.jpg

Mindent a profilmélységről! II. rész

Milyen típusai vannak a gumiabroncs kopásának?

1. A gumiabroncsok egyenetlen elhasználódása: felhasználás során abroncsainkon rendellenes kopás is előfordulhat, mint például a vájatok éleinek elhasználódása. A kopás ezen fajtája elsősorban az első gumikat érinti. Mi okozhatja? A gumiabroncsok nem megfelelő kiegyensúlyozottsága, a csatlakozó alkatrészek, valamint a kerékfelfüggesztés rossz állapota.

2. Aszimmetrikus elhasználódás: a gumiköpenyen elhelyezkedő oldalsó vájatok egyenlőtlen elhasználódása, amelyet a kerekek geometriájának helytelen beállítása okoz.

3. A gumiabroncs erőteljes középső kopása = túlnyomás: nem győzzük hangsúlyozni, hogy a nem megfelelő abroncsnyomás mennyi veszéllyel, problémával járhat! A gumiabroncsok túlzott nyomása a futófelület középtáji kopása révén mutatkozik meg, ami jelentős mértékben csökkenti az abroncs élettartamát. Ezért az abroncsban lévő levegő nyomásának rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen!

4. A futófelület széleinek nagyobb mértékű elhasználódása = alacsonyabb abroncsnyomás: A gumiabroncsban uralkodó alacsonyabb nyomás gyakran a gumiabroncs oldalainak számottevő elhasználódását okozza. Aki alacsony szintű nyomással közlekedik, az nemcsak az abroncsa élettartamát rövidíti le, de növeli az üzemanyag-fogyasztását is.

5. A kerékfelfüggesztés geometriájának beállítása: A gépjármű megfelelő geometria – beállítása a legfontosabb! A geometria-beállítás alkalmából optimális módon állítják be a kerekek szögeit, valamint a kerekek összetartásának beállítási paramétereit a gépkocsi geometriai tengelyéhez képest. Az eljárás során figyelembe veszik a gyártó által előírt adatokat, és a gumiabroncsok elhasználódásának elemzését is.

2019.01.04.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Téli Gumipont

+36 30 505 8413