You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1559311347704348281491.png

Még több tipp a biztonságos vezetésért!

1. Alapvető tanács: látni és látszani. Takarítsuk le a hótól, jégtől alaposan az autót, mielőtt elindulunk! Győződjünk meg róla, hogy semmi nem akadályoz bennünket a kilátásban. A korlátozott látási viszonyok között különösen fontos autónk megfelelő kivilágítása is, így nyugodtan használjuk a fényszórókat és szükség esetén a ködlámpát is!

2. Gondolkodjunk előre, tervezzük meg az útvonalat! Alaposan nézzünk utána a lehetséges útvonalaknak! Ne csak a távolságra, hanem az előttünk álló útvonal várható nehézségeire és az előre nem látható veszélyekre is legyünk figyelemmel.

3. Fáradtan ne vezessünk! Egy érdekes adat: szakemberek szerint a balesetek közel 25%-áért a kialvatlanság a felelős. Ráadásul a téli vezetés, főként, ha éjszaka is úton vagyunk, még jobban igénybe vesz bennünket.

4. Figyeljünk a követési távolságra! Télen különösen fontos, hogy betartsuk az előírt követési távolságot. Ebben is segíthetnek a fedélzeti kamerák: bizonyos modellek ugyanis ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerrel (FCWS) vannak ellátva, az eszköz így 60 km/h-s sebesség fölött azonnal jelez, ha az autónk az előttünk haladótól kevesebb, mint 15 méter, vagy kevesebb, mint 1,5 másodpercnyi távolságra van.

 

Ha biztosra akar menni, olvassa el előző cikkünket is, és szerezze be gumiabroncsát webáruházunkból!

2019.02.01.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Téli Gumipont

+36 30 505 8413